Vi är Bistro grodlår&timjan

En Fransk Bistro i Båstad på Bjärehalvön

Ömsint om naturen

Vi försöker alltid att sätta råvarorna i fokus här på vår restaurang. Vi väljer först och främst svenska råvaror helst med ursprung i Skåne. I vår del av världen så kan det ibland vara svårt att hitta nödvändiga råvaror, vi försöker då leta oss fram till bra alternativ och väljer kanske råvaror från Frankrike eller fisk från Ishavet. Har vi möjlighet så vänljer vi ekologiska varor och produkter. Om vi väljer råvaror från något annat land än Sverige så måste det finnas andra skäl än ekonomiska t.e.x: exeptionell kvalite och smak.

k

Miljö

Miljö och hållbarhet går hand i hand. Vi försöker i möjligaste mån använda oss av så korta och effektiva transporter som möjligt. Att jobba med miljön istället för mot har alltid varit ett mål för oss sen tiden som KRAV-märkta.

v

Hållbarhet

Vi tänker på miljön därför är det viktigt att tänka hållbarhet, ett lite luddigt begrepp som innefattar så mycket.  För oss så betyder det att vi i restaurangen abetar för så lite svinn och slöseri som möjligt, men också vikten att sopsortera allt vårt avfall. vi jobbar med kompost som vi kan använda i våra egna odlingar, t.e.x.

Möjligheter

Vi har alltid möjlighet att ta emot grupper och sällskap för speciella evenemang. Vi sätter ihop menyer och letar viner som passar. Det går att boka Vårt ”Chambre separé” för sällskap upp till 10 personer.

Om ni vill boka hela restaurangen så har vi 36 sittplatser plus Chambre separée 6-10 platser. Fråga oss om offert.

Arbete och praktik

Vi letar sändigt efter inspirerande människor som vill vara hos oss. Praktikanter eller extrapersonal med det rätta intresset för mat och vi är något vi ständigt letar efter.
info@bistrogrodlar-timjan.se

White Guide

Att överta en restaurang som har varit med i White Guide sen 2006 är så klart en utmaning men sen 2019 så är vi tillbaka. Det är vi mycket stolta över.
White Guide Bistro grodlår&timjan

Catering

Vi har 20 års erfarenhet av catering.
Fråga oss om offert, vi har varit med om det mesta och tar oss an varje utmaning.
kontakta oss så hjälper vi er.
Kontakt

Öppetdagar

Sittplatser

Varmrätter från

Vi har funnits sen

Hos oss är mysstämmningen total

Röster fån våra gäster

Båstads mysigaste fransos

Klassificering GOD KLASS

Längst upp på Köpmansgatan kan du hos paret Henrik och Louise välja att besöka Frankrike året om. Det är sannerligen värt resan. Bistron är en kärleksförklaring till såväl Bjäre som Frankrike och på menyn möts de i rätter som escargots de bourgogne på surdegsbröd, och biff à la minute med pommes och dijonslungad tomatsallad. Lokalen är inte den största, 40 platser, inklusive en chambre séparée, däremot råder en familjär och gemytlig vardagsumskänsla. Vi blir väl omhändertagna och den hela kycklingen från granngården Munka-Ljungby med knippmorötter och gräddsky, är ett smakrikt val. Vinlistan drar också mot Frankrike, och vi parar maten med en Alsace-riesling. Glöm inte att besöka la toilette innan du vinkar au revoir, för en unik upplevelse.

Publicerad september 2021

White Guide

Excellent food and service.

Great wine list. We are so glad to call Grodlår o Timjan, ” our local” and regular haunt.

Natalie Holm Facebook

Familjärt mysigt

Positivt från första stund, välkomnandet, atmosfären och det lilla intima. Borden står tätt men med bra akustik var det inte besvärande. En bra utformad meny som bör tilltala alla! Löjrom med tillbehör och minutbiffen med dito smakade förträffligt enligt vår smak ?

Helene Wannehag

En fransk bistro att återvända till

Du känner dig välkommen redan i dörren. Kort menu med 4-5 rätter i varje del dvs. förätt, varmrätt och desert. Alla verkar lika goda och väl sammansatta. Vi provade sniglar, moules och tartar Gott. Körde klassisk Biff minute, vegetariska alternativet och kvällens långkok. Topp! Avrundade med god efterätt. Uppmärksamheten och servicen på topp, goda val av viner. En upplevelse av enkelhet med klass!

Veronique082014